mezelf

 

 

Ik ben verpleegkundige en heb 17 jaar gewerkt op de orthopedische consultatie van een stedelijk ziekenhuis. Ik heb in binnen- en buitenland les gevolgd bij verscheidene gerenomeerde shiatsu-leraars (Jan Vervecken, Marc Vervecken, Saul Goodman, Jörg Schürpf, ...) en heb ondertussen reeds meer dan 20 jaar ervaring als shiatsu-beoefenaar. Momenteel volg ik de yoga-teacher opleiding bij Joachim Meire in Gent.

 

Mijn "vrije uren" worden opgevuld met studie en bijscholing:

 

2 jaar opleiding orthomoleculaire voedingsgeneeskunde bij ICZO VZW

 

Chronisch Vermoeidheidssyndroom

De vrouw van de puberteit tot en met de menopauze

Ontgiftingsmethoden als basis voor behoud van gezondheid en vitaliteit

Gabriël Devriendt, bioloog

 

Symplified Kinesiology

Patrick Claes, osteopaat

 

Westerse kruiden en voedingssupplementen

Cindy Van Den Broeck & Danny Van Laethem

 

Van zwangerschap tot puber: de orthomoleculaire benadering van het kind

Dirk van Overstraeten

 

Natuurlijke anti-stress nutricijnen

De gezonde en verantwoorde manier van afvallen

Wouter de Jong

 

Functionele darmproblemen, diagnose en orthomoleculaire behandeling

Dr. Peter Aelbrecht

 

mieke hendrickx ferdinand maesstraat 82 2550 waarloos

 

015 320116

 

mieke.shiatsu@skynet.be

 

ondernemingsnummer 0886.906.137

 

 

Enkele reacties na een shiatsu en/of leef-advies sessie:

 

Beste Mieke,

Ik wou je nog van harte bedanken voor vorige zaterdag!

Ik bewonder de kracht, de overtuiging en de betrokkenheid die je aan mijn mama hebt getoond. Het was toen voor mij duidelijk dat het hoog tijd was dat ze bij jou kwam. Ik besef dat ze heel ver is. Ze heeft een lange geschiedenis achter de rug, dat voel je hé? Nu zijn mijn ouders zo radeloos dat ze eindelijk een opening tonen naar "iets anders". Ik laat mijn moeder nu zelf beslissen of ze dat pad verder wil bewandelen.

M.

 

Mieke,

Een vrouw, door het goddelijke toeval op m'n zwangere pad gezet, verlostte week na week m'n lichaam van verborgen spanningen. Ze bracht mijn geest tot rust in een tijd van grote veranderingen. Maar vooral was ze begeleidster van mijn ziel, die een oeroude taak moest volbrengen. En ze was tegelijk begeleidster van de ziel van mijn dochter die naar de aarde moest komen (ze accepteerde je vanaf de eerste ontmoeting met een schopje). Ik wel je graag bedanken Mieke, wat je voor mij en ... hebt gedaan is onbetaalbaar.

A.

 

Beste Mieke,

Bij deze wens ik u van harte te bedanken om mijn kind uit haar problemen geholpen te hebben.

4 à 5 jaar geleden is ze minder beginnen eten met anorexia tot gevolg. Gedurende heel die tijd hebben we gezocht naar een oplossing hiervoor. Van dokter naar diëtiste en van diëtiste naar psycholoog... het bleef duren zonder veel resultaat. Ze heeft hiervoor zelfs in het ziekenhuis gelegen.

Toen heeft ze gehoord over shiatsu en we waren benieuwd of dit misschien een oplossing zou kunnen zijn (we hadden al zoveel geprobeerd). Samen met een heel toffe diëtiste en met uw inzet en uw magische handen heeft mijn kind opnieuw leren eten.

Door u heeft ze terug rust, kalmte en zelfvertrouwen gekregen en dat was nodig om verder te kunnen met een diëtiste. Zonder u had ze zeker nog niet gestaan waar ze nu staat. En dat zegt ze ook zelf. Ze straalt weer en ik vind mijn kind terug dat ik vroeger had.

Ik zal het zeker niet nalaten indien er mensen zijn die me vragen wat ze hiervoor gedaan heeft, om uw coördinaten door te geven. Ik vond dat u dit zeker mocht weten.

E.

 

Hey Mieke,

Ondertussen meer dan een week verder, en nog altijd geen pilletje aangeraakt of genomen. Goed hé. Ik wil je toch nog eens bedanken voor je hulp. Zonder jou was het me nog niet gelukt! Ik slaap nog wel niet door en ben moe. Ook last van mijn onderrug. Is blijkbaar mijn zwak punt. Maar nu stoort het me niet meer dat ik niet goed slaap. Ik lig rustig in bed en maak mij niet druk over het feit dat ik de volgende dag niet fit zou zijn. Dat maakt het verschil.

V.

 

Beste Mieke,

Ik heb geen migraine aanval gekregen, nochtans had ik gisteren alle voortekenen van een aanval. Proficiat voor jouw behandeling.

E.

 

Hallo Mieke,

Ik had graag nog eens een afspraak gemaakt, indien mogelijk nog voor 10 juli. Ik ben uit balans! Ik voel me niet lekker en dan is er maar één adres: Mieke!!

M.

 

Hallo Mieke,

Ik wilde toch van de gelegenheid gebruik maken om je alvast te bedanken voor de steun die ik van je heb mogen ontvangen in de laatste jaren.. Vooral je luisterend oor, het helder maken van de kern van het probleem en je enorme goede raad heb ik altijd bijzonder gewaardeerd. Naar mijn idee heb ik daar meer aan gehad dan aan de shiatsu behandelingen zelf, die uiteraard heerlijk zijn, maar goed advies blijft toch langer ...

C.

 

Dag Mieke,

Mijn zus heeft er enorm deugd van gehad. Niet alleen mentaal maar ook eens fysiek want ze had die nacht alvast voor de eerste keer in weken geslapen als een roosje! Ze hebben dan ook de knoop kunnen doorhakken en zijn er voor een weekje van tussen en zitten met hun drietjes in Frankrijk. Het is natuurlijk nog steeds moeilijk maar beetje bij beetje zal het wel beter gaan. Ze vond het super dat ze bij jou is geweest en als ze er klaar voor is zal ze er zeker terug staan.

En ik ben o zo blij dat M.... mij ook ooit "jou leren kennen" als kado heeft gegeven..

N.

 

Dag Mieke,

Graag vertel ik je over het resultaat dat ik voelde nadat ik een eerste sessie shiatsu bij jou heb gehad.

De dag erna voelde ik psychisch een verandering, ik voelde wat meer helderheid in mijn hoofd. Eigenlijk een soort positieve kracht. Ik genoot ervan mits ik na verschillende soorten massages eens echt iets voelde. Ik geniet altijd van massages en kan ervan ontspannen. Nu was het dieper gegaan en langdurig (ook iets wat ik voordien nog niet ervaren heb). Het was het gevoel van iets vernieuwend, ja zo omschrijf ik het het best. Lichamelijk begon ik twee dagen later iets te voelen. Het was alsof ik meer vloed in me voelde; doorstroming. Een verandering die ik toch nog enkele dagen gewaar ben geworden. Ik was me weer meer bewust van wat ik at en lette er ook bewuster op.

Ik ga nu een stressvolle tijd tegemoet, nieuw werk vinden tegen maart, waar de ondersteuning van jouw shiatsu me goed lijkt.

M.

 

Hoi Mieke,

Ik ben een hele tijd geleden bij jou geweest voor een aantal behandelingen. Toen had ik vnl. last van obstipatie... en de shiatsu heeft me daarbij geholpen. Je hebt me toen een belangrijk signaal gegeven: door jou ben ik beginnen nadenken en beseffen dat ik niet gelukkig was. Mijn lichaam verraadde mijn masker dat ik elke dag opzette. Ondertussen heb ik dan ook effectief een hele wending genomen in mijn leven. ... En ook al voel ik me nu veel gelukkiger, mijn lichaam geeft signalen dat het even "rust" wil. Zo heb ik al verschillende blaasontstekingen achter de rug, heb ik veel last van spierpijn in de nek en ben ik ook terug beginnen roken... Kan jij me hierbij helpen.? Wanneer zou ik een afspraak kunnen krijgen?

K.

 

Dag Mieke,

Wat ben ik blij dat ik over je hoorde en ondertussen zelf een ongelooflijk positieve verandering mocht ondervinden.

Vanaf het eerste moment had ik het volle vertrouwen in je. Ik volgde je advies op de voet op en het resultaat liet niet lang op zich wachten! Na amper 3 weken een ander voedingspatroon te volgen heb ik veel meer energie de hele dag door.

Mijn rugklachten verminderen elke dag, zo kan ik nu zelfs zelfstandig mijn sokken aandoen.

Hier had ik 3 weken geleden niet van durven dromen.

Ik kan niet wachten om je binnen een maand te vertellen dat ik me nog beter zal voelen, want daar ben ik zeker van.

T.

 

Mieke,

Wat ooit een cadeaubon was, …. Is nu een stuk mijn leven geworden!

Mieke, je hebt mij enorm veel tijd en kansen gegeven, heel veel geduld gehad, aangemoedigd, mij soms zeer recht voor de raap de dingen gezegd, mijn neus op de feiten gedrukt, … en daar ben ik de dag van vandaag heel erg blij mee, want ik voel mij GOED!

GOED voel = ontzettend veel energie hebben, ik ben veel positiever, en vooral ik voel dat mijn lichaam meer kan en blij is!

BLIJ is = met de vele groenten, het water drinken, het tijd maken om de juiste, voedzame voeding in mijn mond te steken, en nog zoveel meer om op te noemen.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben Mieke voor alles, teveel om op te noemen, want het gaat verder dan alleen maar zorgen voor voeding en lichaam, maar mentaal en fysiek, … een oprechte bedankt!

Een hele dikke gemeende knuffel

Tot straks.

S.

 

Dag Mieke,

Naast de altijd geweldige shiatsu wil ik je ook nog bedanken voor de inspiratie die je me hebt gegeven.

Ik heb dit weekend lekkere venkel-courgettesoep gemaakt: witte miso en umepasta maken echt wel het verschil.

En ik heb op de blog van je dochter een recept voor couscous met geroosterde bloemkool gevonden. Ook heel lekker.

Groetjes, K.

 

Hallo Mieke,

Sinds onze eerste afspraak ben ik dus gestopt met het eten van suikers (ook de verborgen) en zoetstoffen. Ook probeer ik zo weinig mogelijk

brood te eten en eten we voor een deel biologisch. En ik drink veel water en thee.

En wat merk ik op:

- ik ben veel minder stijf en stram bij het opstaan, ik werd voordien met kromme, pijnlijke vingers wakker, dat is dus niet meer.

- ik recupereer veel sneller na inspanningen (redelijk zwaar werk bij ....)

- de gewrichtsontsteking die al meer dan twee jaar in mijn middenvinger zat is opeens verdwenen

- ik heb minder last van mijn heupgewrichten, de knagende pijn is verdwenen

- ik heb nauwelijks nog spierkrampen in mijn benen

- en ... wat mooi meegenomen is, ik ben ondertussen 5 kg afgevallen

Het valt me op dat, door die suikers en zoetstoffen weg te laten, vel voedingsstoffen een veel natuurlijkere smaak krijgen en uit zichzelf zoet blijken te zijn.

Tot nu hebben jouw tips dus al voor een groot succes gezorgd; dankjewel Mieke!

Lieve groet, A.

 

 

Dag Mieke,

Ik heb aan onze sessies een zeer goed gevoel overgehouden. Ik had initieel een afspraak gemaakt voor de shiatsu op zich (voor mijn spanningshoofdpijn en pijn aan mijn schouders) maar omdat u aangaf dat dit ook gepaard zou gaan met leef-en voedingsadvies, was ik wel benieuwd, omdat ik daar ook mee bezig was en nog niet zo lang voordien ontdekt had dat ik intolerant ben voor tarwe. Achteraf gezien heb ik heel veel gehad aan uw adviezen en woorden en in mindere mate aan de shiatsu. Ik vind het zeer aangenaam, maar het effect is bij mij redelijk kort, in vergelijking bijvoorbeeld met de Thaise massage die ik deed.

Positief vind ik dat u altijd zeer duidelijk bent in uw adviezen en gedachten, maar u laat wel de ruimte om dit (in de mate van het mogelijke) zelf nog aan te passen. Ik heb alleszins op korte tijd veel geleerd en ben echt heel erg blij met het kunnen afstappen van Tenormin en Redomex. Dat had ik zonder u niet gedurfd.

Ik heb dankzij u ook verschillende dingen aangepast waar ik zelf ook in geloofde of waar ik in ben gaan geloven door het te doen (loslaten, anders denken) of te gebruiken (qua voeding).

Het was ook fijn dat we het soms oneens konden zijn over bepaalde dingen en dat u mij dan 'liet doen', maar dan wel op zo'n manier dat u ook nog verder kon (ik denk maar aan het feit dat u mij zei dat we niet meer zouden kunnen samenwerken als ik ervoor zou kiezen om Omnibionta pronatal te gaan nemen, omdat dit uiteraard indruist tegen datgene waar u voor staat).

Ik kan niet echt iets negatief formuleren, misschien wel dat ik me niet helemaal kon vinden in de manier waarop u de candida bij mij vaststelde (op basis van een vragenlijst) maar dat heb ik u ook gezegd.

Het was ook fijn om u te leren kennen. Bedankt nog eens voor alles.

Ik ben al benieuwd naar uw kookles, dus misschien tot dan! :-)

Of anders tot ziens of tot mails!

Groetjes,

E.