shiatsu

 

shiatsu is een sleutel tot lichamelijke

en emotionele gezondheid

 

 

 

 

 

 

 

 

Shiatsu is een oosterse wijze van "aanraken van" en "drukken op" bepaalde punten en meridianen in en op het lichaam. Deze meridianen zijn de energiebanen in het lichaam die verbonden zijn aan de organen.

 

Shiatsu is een massagetechniek die wordt beoefend met duimen, handen, vingers, ellebogen, knieën en voeten, en heeft als doel de natuurlijke doorstroming van energie te verbeteren. Er wordt geen gebruikt gemaakt van apparatuur.

 

Shiatsu is de kunst van het verwijderen van de spanningen die de dieperliggende oorzaak zijn van vele ongemakken en kwaaltjes. Shiatsu zet je zo op weg naar preventieve gezondheidszorg. Zo wordt je zelfhelend vermogen groter, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes, blessures en depressieve gemoedstoestanden.

 

Een shiatsu-massage heeft een positief effect op:

 

spijsverteringsproblemen zoals verstopping, diarree, maagzuur, ...

bloeddrukproblemen

slaap- en concentratiemoeilijkheden

rug-, gewrichts- en spierpijnen

stijfheid in schouders en nek

hooikoorts en eczema

menstruele en overgangsklachten

onrust bij Alzheimerpatiënten

vermoeidheid, burn-out en chronisch vermoeidheidssyndroom

hoofdpijn en migraine

zwangerschap, voor en na de bevalling

het immuunsysteem

 

Afhankelijk van de prioriteiten kan de shiatsu-behandeling aangevuld worden met:

gembercompressen

moxa

balansmakende leef- & eetadviezen

SHIATSU wordt gegeven op een speciale katoenen matras (fouton) en gebeurt gekleed. Je draagt dus best ruimzittende katoenen kleding (geen jeans), bij voorkeur een t-shirt met lange mouwen en een legging of eventueel een katoenen pyjama. Er is mogelijkheid op je ter plaatse om te kleden. Denk aan de hygiëne en kom met gewassen voeten. Juwelen laat je best thuis.

SHIATSU is niet "zweverig". De sessies worden ervaren als prettig en ontspannend. Vaak doezel je dan ook even weg. Maar een shiatsu-massage zet je wel stevig met beide voeten op de grond. Je zal ook merken dat de ontspannen nawerking lang kan duren. Een periode van twee tot vier weken tussen de behandelingen - afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht(en) - is perfect om balans te bewaren.

Bij deze helende of "heel-makende" aanpak geef ik je ook adviezen voor praktische aanpassingen van je dagelijkse levensstijl en eetgewoontes, om op die manier in te grijpen in de oorzaken van je uit-evenwicht-zijn. Zo worden de wortels van je gezondheidsproblemen aangepakt.

 

 

SHIATSU kan gebruikt worden

als aanvulling op een doktersbehandeling,

maar is geen vervanging van medische verzorging.